Gainomax är Sveriges mest kända varumärke inom sport- och träningskost och är marknadsledande inom återhämtningsdryck. Gainomax har sedan 1990 varit uppskattat av såväl motionärer som toppatleter.

Vi gillar träning. Väldigt mycket. Vi gillar att sätta mål och nå dem. Vi gillar att hitta rätt kombinationer och kost och vila för att maximera resultaten av ansträngningen. Vi gillar att peppa till träning. Och vi gillar att ha kul.

Vi tror nämligen inte att man behöver ta allt på största allvar bara för att man vill vara bäst. Snarare tror vi att hela poängen med att vara bäst är att man får göra precis som man vill då.

Gainomax har produkter för återhämtning efter träning och funktionella mellanmål, alla fria från palmolja. Produkterna vänder sig till de som vill ha en aktiv livsstil där effekten av träningen spelar roll. Alla mjölkbaserade drycker är gjorda på mjölk från norrländska gårdar, i kartongförpackning med lågt klimatavtryck, det tror vi spelar roll. Produkterna är utvecklade i samråd med experter inom nutrition, för ett balanserat innehåll. Gainomax är ett svenskt varumärke ägt av Midsona.

 

Hållbarhet är viktig för oss

Som varumärke och företag har vi ett ansvar gentemot vår omvärld och för den miljöpåverkan som vi som ett producerande och distribuerande företag står för. Därför står hållbarhetsarbetet högt upp på vår agenda.

Vi har en tydlig policy som ligger grund för vårt kontinuerliga miljöarbete. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Gainomax ingår i Midsonakoncernern som anslutit sig till Science Based Target initiative – ett samarbete mellan WWF, CDP, FN:s Global Compact och World Resources Institute. Midsona har i och med detta åtagit sig att sätta ett vetenskapligt baserat mål för att minska på sitt utsläpp av växthusgaser för att vara i linje med FN:s klimatmål i Parisavtalet. Här kan du läsa mer om det.

 

ยจ